Avantatges de l’ortodòncia invisible

L’ortodòncia invisible és un tractament odontològic comú entre els pacients, en ser discret en comparació amb els aparells dentals tradicionals. Si en algun moment decideix obtenir un alineament dental, és probable que el teu dentista et demani triar entre diferents opcions, una d’elles sent l’ortodòncia invisible.

A continuació, el nostre equip intentarà resoldre tots els teus dubtes i oferir-te informació sobre els avantatges de l’ortodòncia invisible.

Què és l’ortodòncia invisible?

Els aparells dentals invisibles, també coneguts com a ortodòncia invisible, són un tractament odontològic que ajuda a alinear les teves dents sense que sigui evident.

Tipus d’ortodòncia invisible

Les diferents opcions d’ortodòncia invisible que existeixen podrien ser dividides en dos blocs: aparells fixos i aparells amovibles.

 Aparells Fixos

Els aparells fixos d’ortodòncia invisible són el mètode tradicional de brackets metàl·lics, però des d’un angle diferent. En aquest cas, el mètode més conegut és el mètode d’ortodòncia lingual, en la qual l’aparell es col·loca en la part dental interna.
Aquest tipus de tractament és perfecte per a aquells pacients que desitgen utilitzar el mètode tradicional fix, però sense que sigui percebut.

Aparells amovibles

El mètode més conegut d’aparells amovibles es tracta de Invisalign, el qual probablement has sentit anteriorment.

Invisalign és un tractament odontològic invisible que alinea les dents sense l’ús de brackets dentals. En aquest cas, es tracten d’alineadors invisibles personalitzats que s’adapten a les teves dents a fi d’obtenir el mateix objectiu que altres aparells, però amb la possibilitat de remoure’ls quan vostè vulgui.

Quins són els avantatges?

Depenent de l’opció triada, ens trobem amb diversos avantatges d’ortodòncia invisible.

Difícils de veure

El primer avantatge d’ortodòncia invisible, com bé diu el nom, és imperceptible i a penes es veu a primera vista. Per tant, en comparació amb altres mètodes tradicionals, l’ortodòncia invisible es tracta de la millor opció estètica. En somriure, ningú arribarà a veure el típic color metàl·lic que solem veure amb els brackets tradicionals.

Comoditat i higiene

Depenent del mètode d’ortodòncia invisible que triïs, tindràs més comoditat i podràs seguir amb la teva rutina sense interrupcions. En el cas dels aparells dentals amovibles, serà capaç de retirar l’aparell dental per a menjar, rentar-se les dents o utilitzar fil dental, la qual cosa afavoreix la possibilitat de mantenir una higiene bucodental.

Durada del tractament

Com qualsevol altre tractament, el procés dependrà de la situació del pacient. En la gran majoria dels casos, com més correccions cal fer, més temps suposarà la durada del tractament. En tot cas, podria durar entre 6 mesos, a 2 anys.

A més, com a avantatge d’ortodòncia invisible, si tria l’opció d’aparells amovibles, la durada de tractament serà més amena a causa del nombre reduït de revisions necessàries. En tot cas, les revisions també solen durar menys temps en comparació dels pacients amb apartats dentals metàl·lics.

Desitges saber més sobre l’ortodòncia dental invisible?

Et recomanem contactar amb la nostra clínica Dental Linyola, on el nostre equip professional d’especialitzats en odontologia t’ajudarà a descobrir el mètode adequat que encaix amb la teva situació dental.