SERVEI I QUALITAT
MEREIXEN LES
PRIORITATS A
LA NOSTRA
CONSULTA

PERIODÒNCIA I CIRURGIA PERIODONTAL

Per malalties periodontals s’entenen un conjunt de processos inflamatoris que afecten el periodonci; és a dir, al conjunt de teixits que envolten a la dent, causant la destrucció de l’os i provocant la pèrdua de la dentició.

Bàsicament les malalties periodontals es divideixen en gingivitis i periodontitis, tenint al seu torn, cada una d’elles, diverses subclassificacions amb diferent gravetat. Les malalties periodontals són la causa més important de pèrdua dentària en adults, afectant tres de cada quatre persones en algun moment de les seves vides.

La gingivitis és una inflamació de la geniva sense destrucció d’os i per tant reversible. Es caracteritza per enrogiment i sagnia fàcil de les genives. El tractament d’aquest procés, d’altra banda senzill, és molt important, ja que pot evitar la progressió a periodontitis, coneguda popularment com a piorrea, on hi ha danys irreversibles a les genives i estructures de suport de la dent. La progressió de la malaltia sense tractar, fa que les dents es tornin mòbils o soltes, podent caure o requerir ser extrets. Els signes més típics de la malaltia periodontal són:

  • Genives envermellides, inflamades o doloroses.
  • Sagnia al raspallat o espontani.
  • Retracció de les genives i sensibilitat al fred.
  • Mal alè persistent.
  • Mobilitat de dents.
  • Desplaçament de dents i canvis en la mossegada.
  • Flegmons de repetició a les genives, etc.

La malaltia periodontal és una malaltia de causa bacteriana, produïda pel cúmul de la placa bacteriana, que és una capa enganxosa i incolora que es forma constantment i que s’adhereix a la dent en contacte amb la geniva. Una higiene bucal diària i meticulosa és essencial tant per prevenir com per tractar la malaltia. A més de la placa bacteriana poden actuar cofactors alterant la resposta de l’organisme, com són: el tabac, la dieta, l’estrès, malalties que afectin el sistema immune, etc.

La malaltia periodontal, en contra de velles creences, no és ni incurable ni irremeiable, podent tractar-se avui en dia amb èxit, encara que és molt important detectar-la en les seves fases més precoces per evitar tractaments complexos. L’ensenyament efectiu d’una raspallada meticulosa amb ús rutinari de seda dental i un programa de visites periòdiques al dentista, són les mesures preventives més eficaces per al control d’aquestes malalties. 

FINANÇAMENT A MIDA 100% A 2 ANYS SENSE INTERESSOS

FINANÇAMENT A MIDA 100% A 2 ANYS SENSE INTERESSOS