Neteja Dental

Una neteja dental és un procediment bucodental només disponible a les clíniques dentals, amb un únic objectiu: mantenir la higiene bucodental eliminant tant la placa bacteriana com la tosca que s’ha pogut quedar  enganxada a les dents o entre elles.

Què és una neteja dental?

Una neteja dental és un procediment bucodental només disponible a les clíniques dentals, amb un únic objectiu: mantenir la higiene bucodental eliminant tant la placa bacteriana com la tosca que s’ha pogut quedar  enganxada a les dents o entre elles.

Per què s’han de realitzar neteges dentals

Realitzar una neteja dental és de gran importància, ja que és l’única manera de mantenir una higiene en profunditat a les dents com a les genives i aconseguir així que la nostra boca quedi en un excel·lent estat.

D’aquesta forma, eliminem la placa dento-bacteriana, el carrall i les taques superficials, a més redueix la inflamació en les genives i enforteix l’esmalt. El resultat d’aquest tractament tan comú és, a més d’estètic, saludable.

Per tot això, és tan important realitzar-nos neteges bucodentals periòdiques, perquè el raspallat diari ens ajuda a mantenir la higiene, però per a la prevenció de malalties i infeccions és necessari la intervenció d’odontòlegs professionals.

Avantatges de fer-ho periòdicament

Realitzar sessions periòdiques de neteges dentals ens aporta tota mena de beneficis, entre ells:

Elimina placa bacteriana.

La placa bacteriana és una capa invisible que es genera en la nostra boca i s’adhereix a les dents. Es produeix per l’acumulació de restes d’aliments.

Elimina el carrall acumulat.

L’acumulació de placa bacteriana s’acaba endurint en forma de carrall i pot arribar a inflamar i irritar les genives, a més de ser totalment antiestètic.

Prevé càries.

La càries dental és la destrucció dels teixits de les dents causada per la presència d’àcids generats, també, pels bacteris de la placa dipositada en les superfícies dentals.

Evita halitosis i/o mal alè.

L’acumulació de residus, la placa bacteriana i el carrall generen mal alè. Segons un estudi elaborat per especialistes, el 90% de la població sofreix de mala olor bucal a primera hora del matí, però un 40% té el problema de manera crònica.

Prevé gingivitis i periodontitis.

La placa bacteriana i una mala higiene bucal, a la llarga, desencadenen altres malalties com la gingivitis o la periodontitis, inflamació de les genives i de la zona periodontal.

Consells per mantenir una bona higiene dental

Tot i que el tractament per excel·lència és la neteja dental professional, no sempre es pot concertar una visita amb el dentista per fer-se-la, ja que al tractar-se d’un tractament força agressiu, pot portar conseqüències negatives si es realitza en breus períodes de temps.

Un dels consells que podem donar és mantenir una higiene de les dents i la boca al dia. Tot i que la feina que es pot arribar a fer amb una neteja dental professional és infinitament superior, raspallar-nos les dents cada dia, després de cada menjada és una feina importantíssima per mantenir una bona higiene bucodental.

Escollir una bona pasta dentífrica ajudarà a poder cuidar encara millor la nostra higiene. En funció de les nostres necessitats, podrem escollir entre pastes que ajuden a les nostres genives, pastes que ajuden a cuidar l’esmalt, ajudar a mantenir el color blanc de les dents, etc.

Si ets fumadora o fumador habitual, reduir el consum de tabac ajudarà a mantenir el color blanc de les teves dents i a protegir-les, així com a les teves genives.

I finalment, com a últim consell recomanem canviar el teu raspall de les dents cada 3 mesos. El raspall es deteriora amb cada raspallada i canviar-lo aproximadament cada 3 mesos permetrà mantenir una bona higiene.

Per què escollir dental Linyola?

Disposem d’un equip perfectament optimitzat, amb especialistes de tots els camps i un equipament d’última generació que permetrà no només que gaudeixis de la teva experiència sinó que hi vulguis tornar.

Com demanar cita?

Si estàs decidit a demanar cita per a cuidar la teva higiene bucodental, o fer-te una netja pots contactar amb nosaltres a través de la nostra pàgina web o dirigir-te a la nostra clínica en: Carrer Pons i Arola, 3, 1r 2a, 25240, Linyola.

Els nostres dentistes t’atendran i intentaran trobar la millor solució als teus problemes i millorar la teva salut bucodental. Pots efectuar una primera consulta sense compromís per a trobar resposta a alguna dels teus dubtes i que un especialista t’expliqui les diferents opcions disponibles en ortodòncia actualment i aquella més adequada per al teu cas.