Perquè realitzar-se una ortodòncia en adults

L’ortodòncia és un tractament dental que s’associa a un problema per nens quan es troba en edat de creixement, però el que és cert és que es realitzen molts més tractaments d’ortodòncia en adults per millorar l’aparença de les dents i de la dentadura.

Però el que és cert és que quan s’utilitza un tractament d’ortodòncia moltes vegades serveix per corregir no només la posició de les dents sinó que també de la mandíbula o el paladar, per això és més comú que es realitzi en pacients més joves una vegada es detecta el problema, però podem realitzar-nos aquest tractament sempre que vulguem corregir algun problema de posició dental com veurem a continuació.

Quan realitzar-se una ortodòncia en adults

Aquest tipus de tractaments es realitzen quan un pacient d’edat adulta vol millorar el seu aspecte o alguna molestis causada per alguna irregularitat en la seva dentadura. Qualsevol edat és bona per realitzar-se una ortodòncia i poder millorar l’aspecte del teu somriure.

L’ortodòncia pot realitzar-se quan tinguem algun problema de mala posició dental, apinyament, mossegada creuada, espais entre dents, etc. Quan ens trobem amb aquests problemes podem trobar diferents opcions d’ortodòncia que s’adapten a les necessitats de cada pacient.

Tipus d’ortodòncia en adults

Els mètodes antiestètics que s’associen a l’ortodòncia que s’utilitzava abans ja han passat a la història, a causa de l’alta demanda d’aquest tipus de tractament i sobretot en persones d’entre 30 a 50 anys cada vegada existeixen més tipus d’ortodòncies més discrets i efectius.

Avui parlarem de 3 tipus d’ortodòncia que podràs trobar a les nostres clíniques dentals, així i tot, abans de decidir-te per algun d’aquests tractaments et recomanem que visitis algun dels nostres especialistes que t’assessoraran i trobaran la millor solució per la teva salut bucodental.

Ortodòncia convencional o de safir

L’ortodòncia convencional és un tractament de brackets metàl·lics, aquest tipus d’ortodòncia és la més utilitzada pel seu preu, ja que és el mètode més econòmic i que ofereix millors resultats.

Una altra solució molt semblant als brackets convencionals, són els brackets de safir que es caracteritzen per ser translúcids i cristal·lins i deixen veure el color original de les dents per la qual cosa passen desapercebuts.

Els brackets linguals

Els brackets linguals són el mètode més discret, ja que es col·loquen a la part interior de la dent. Es col·loquen a mida seguint l’alineació del pacient i aconsegueixen ser molt discrets i fins per el que són molt còmodes.

L’únic inconvenient per aquest tipus d’ortodòncia és que dificulten una mica la higiene dental per la qual cosa s’ha de tenir en compte i intentar que aquest problema no vagi a més.

Ortodòncia invisible

Per últim, parlarem de l’ortodòncia invisible, que són un conjunt de fèrules dentals invisibles que el pacient s’ha d’anar canviant cada dues setmanes aproximadament i aquestes fèrules van modificant la posició de les dents de forma molt ràpida.

Aquest tractament és pràcticament invisible i molt còmode, per això és el tractament més utilitzat recentment. Si t’has quedat amb algun dubte pots contactar amb nosaltres perquè t’assessorem i trobar la millor solució per a tu.