Què és l’ortodòncia invisible?

Lortodòncia invisible és un tipus d’ortodòncia alternativa a la tradicional en què es fa ús d’uns retenidors transparents que permeten reduir la seva visibilitat al màxim.

Quan un pacient presenta una mala posició de les dents, apinyament dental, alteracions en el desenvolupament de les dents, aquests són problemes que han de ser corregits com més aviat millor, ja que sinó, les conseqüències per a la salut del pacient poden acabar agreujant-se.

 Models d’ortodòncia invisible

Pel que fa a l’ortodòncia invisible existeixen bàsicament dos models diferents:

Ortodòncia lingual: És bastant similar a l’ortodòncia convencional i el seu disseny és personalitzat i adaptat a cada pacient mitjançant programes informàtics que utilitzen la tecnologia 3D. En cada cas els brackets es col·loquen en la part interior de les dents per la qual cosa no són molt visibles.

Invisalign: Es tracta de la fabricació d’una fèrula transparent feta a mida en la qual interiorment es col·loquen accessoris que serveixen per controlar el desplaçament de les dents fins a la posició considerada adient. Aquest tractament és un tractament innovador en el qual la fèrula fabricada amb materials plàstics és canviada cada dues setmanes. A més a més de ser una ortodòncia invisible les fèrules se les pot treure cada pacient per netejar-les o menjar d’una manera més adient.

Com funciona l’ortodòncia invisible Invisalign?

Com ja hem indicat prèviament l’ortodòncia invisible s’utilitza per corregir diferents tipus de malalties bucals com poden ser apinyament de les dents, diastema, alteracions en el creixement de les dents, la mossegada oberta o la mossegada creuada.

A continuació explicarem els passos a seguir en cas de considerar adient aquest tipus d’ortodòncia:

Presa de mesures

Una vegada demanada la cita hauràs d’anar a la clínica i primer de tot el dentista t’explicarà en què consisteix el tractament i posteriorment et prendrà les mesures de la teva mossegada i aquesta presa de mesures pot ser de manera física mitjançant una escaiola o alginat o pot ser d’una forma digital i aquestes són preses mitjançant un escàner intraoral.

Anàlisi prèvia

El nostre equip revisarà els motlles de la teva ortodòncia invisible realitzats prèviament, així es determinarà quina és la posició correcta que haurien de tindre les dents, s’establirà un esquema detallat del moviment de cada dent, gràcies a això es sabrà exactament com dissenyar les fèrules personalitzades.

Inicia el tractament

Una vegada el pacient dóna el vistiplau s’inicia el tractament i aquest és similar al dels brackets, normalment al cap de dues setmanes s’han de canviar les fèrules per unes de noves. S’han de seguir tots els consells del dentista i utilitzant l’ortodòncia invisible cada dia el tractament es durà a terme a la perfecció.

Final del tractament

Una vegada finalitzat el tractament si els nostres dentistes consideren que s’ha de fer algun ajust més així es farà i una vegada finalitzat es donarà per conclòs el tractament en ortodòncia invisible i esperem que estiguis realment content amb el teu somriure.

Característiques de l’ortodòncia lingual

L’altre model d’ortodòncia invisible és el lingual el qual és beneficiós no només pels aspectes estètics sinó perquè facilita la higiene dental a l’hora de raspallar les dents ni es danya l’esmalt de la part frontal de les dents.

Les tècniques més conegudes sobre l’ortodòncia lingual són les que s’utilitzen arcs i brackets de mesures estàndard i l’altra és la que es fabrica tot a mida, però els costos són superiors.

Quan s’hagin detectat tots els problemes que han de ser corregits es defineix el tractament i quan aquest s’acaba es retiren els arcs i els brackets i es col·loquen uns dispositius per evitar que les dents tornin a col·locar-se erròniament a la seva antiga posició.

Contacta amb Dental Linyola

Una vegada conegudes les característiques de l’ortodòncia invisible així com els tipus que existeixen i els passos a seguir en el tractament, si tens qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb Dental Linyola a través del número de telèfon 973714453 o visitar la nostra clínica,
C/ Pons i Arola, 3, 1r 2a, 25240, Linyola.