El millor tractament d’Ortodòncia a Mollerussa

A Dental Linyola busquem la perfecta col·locació de les dents per tal d’aconseguir un somriure estètic i una boca sana, aconseguint una bona posició dels maxil·lars que no només garanteix una bona mossegada, si no també una harmonia facial.

Tipus d’Ortodòncia

L’ortodòncia pot dividir-se entre tres grans tipus segons la seva aplicació i característiques: la convencional, l’estètica i la invisible. Així mateix, dins de cada grup, trobem:

  • Els brackets metàl·lics: És el sistema més conegut i des de fa poc més utilitzat. Es col·loquen sobre la cara visible de la dent i encara és la opció més econòmica, és poc estètica.
  • Els brackets de safir: Són brackets transparents, així que són molt estètics. Estan realitzats amb micro-cristalls de safir, el que els fan molt resistents, y no es tenyeixen amb el pas del temps. Degut a aquest material, el seu preu és una mica més elevat que el dels brackets metàl·lics.
  • Els brackets Damon o d’auto lligat: Són brackets que permeten no tenir que portar lligadures metàl·liques o elàstiques. D’aquesta manera, es redueix la fricció i, per tant, el temps de tractament.
  • L’ortodòncia lingual: Aquest tipus d’ortodòncia, també anomenada ortodòncia d’incògnit, es col·loca a la cara interior de la dent. És, por tant, el sistema més estètic que existeix.

Tots els tipus d’ortodòncia es realitzen a mesura de la boca de cada pacient. Es fabriquen en una alineació d’or que permet que el seu gruix sigui menor i, per tant, la seva presència afecti en menor mesura a la comoditat del pacient. D’igual manera, requereix d’un període d’adaptació de dues a tres setmanes.

Com he de cuidar la meva ortodòncia?

Un dels aspectes que s’han de tenir en compte després de la col·locació d’aparells d’ortodòncia fixa és que no resulten tan còmodes a l’hora de mantenir una correcta higiene dental. Per això hem de prestar especial atenció a les  següents pautes d’higiene:

  • Utilitza el fil dental. A més de raspallar-se bé les dents després de cada menjar, recomanem l’ús de fil dental o d’un raspall interproximal per tal d’eliminar aquelles restes que s’hagin quedat en els espais interdentals de difícil accés.
  • Evita certs aliments. Si portes aparells fixos, has d’evitar certs tipus d’aliments enganxosos com a caramels o xiclets o aliments durs, com a fruita seca, ja que podrien perjudicar l’estat dels brackets. Tampoc prenguis aliments a mossegades, com en el cas d’ingerir entrepans o pomes.
  • Visita periòdicament al dentista. El millor és concretar un calendari de revisions amb nosaltres per realitzar un seguiment adequat del tractament i reajustar l’ortodòncia en cas necessari. Retardar la cita o abandonar el tractament pot prolongar-lo o fins i tot provocar severs danys en les teves dents i genives.

La millor clínica d’ortodòncia a Mollerussa

A Dental Linyola busquem la perfecta col·locació de les dents per aconseguir un somriure estètic i una boca sana, aconseguint una bona posició dels maxil·lars que no sols garanteix una bona mossegada, sinó també una harmonia facial.

Si encara tens dubtes o necessites més informació, vine a la nostra clínica i t’explicarem quin és el tractament més adequat per a tu. Pensa que, per molt que prefereixis l’un o l’altre, pot ser que els teus desitjos no coincideixin amb l’opció adequada al teu problema. Però no et preocupis! A Dental Linyola ens assegurarem què duguis a terme el teu tractament d’ortodòncia sense problemes i còmodament.