Com trobar un especialista en periodòncia a Mollerussa?

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’enfoca a les malalties que afecten les genives. A Dental Linyola trobaràs el teu especialista en periodòncia a Mollerussa que t’ajudarà a trobar la solució als teus problemes bucals.

A continuació, t’expliquem alguns consells o resolem alguns dubtes que et puguin sorgir quan t’hagis de realitzar un tractament periodontal, tot i que, et recomanem visitar el teu dentista de confiança per poder realitzar un diagnòstic més personalitzat.

Com afecta la periodòncia a la nostra salut bucodental?

A causa de l’acumulació de tosca dental, si aquest no s’elimina, pot aparèixer placa bacteriana que s’acumula a l’interior de les genives. Això provoca la inflamació de les genives que és la primera fase de la periodòncia anomenada gingivitis. En aquesta primera etapa es pot tractar la malaltia i és millor detectar-la a temps i que no acabi derivant en una periodòncia més greu.

En un cas més avançat de la malaltia periodontal en veure’s afectada per les genives, aquestes es van separant de les peces dentals i pot provocar la pèrdua d’aquestes. A continuació, veurem els símptomes que podem detectar per poder prevenir amb temps i posar-nos en mans d’un especialista.

Símptomes de la gingivitis

Com hem dit, la primera fase de la malaltia periodontal és la gingivitis, un problema que afecta a més gent de la que ens pensem. En aquesta primera fase podem tractar la malaltia i prevenir abans que sigui un problema més greu.

Detectarem que tenim gingivitis, ja que, veurem les genives més inflades i inclús ens poden fer mal, i sobretot quan ens raspallem les dents veure’m que ens sagnen cada vegada i podem inclús notar molèsties. Quan notem aquests símptomes hem de visitar al nostre especialista en periodòncia a Mollerussa com més aviat millor.

Tractament periodontal

Depenen de la fase en la qual es trobi la malaltia periodontal el tractament serà diferent. Així i tot, és important posar-nos en mans d’un especialista el més aviat millor, ja que, ell podrà mesurar la gravetat de cada pacient i posar en pràctica les tècniques i tractament adequats per cada persona.

El tractament més comú que es realitza normalment en la fase inicial és una neteja dental de dents i genives en profunditat per eliminar la placa bacteriana. També s’han d’utilitzar productes concrets a casa per netejar i un tractament farmacològic per eliminar la infecció en cas que n’hi hagi.

En cas que la malaltia estigui més avançada, es realitzarà una neteja més profunda o inclús requerirà intervenció quirúrgica depenent de cada cas.

Com prevenir la gingivitis?

Per prevenir la gingivitis o les malalties periodontals, és molt important sobretot mantenir una bona higiene dental, raspallar-nos les dents després de cada àpat, usar col·lutori o fil dental en cas de necessitar-ho, o productes especials per tractament periodontals.

També és molt rellevant realitzar-nos neteges dentals a la nostra clínica dental de confiança periòdicament per eliminar la tosca dental i sobretot si som persones amb tendència a acumular placa bacteriana.

Si creus que necessites visitar un especialista en periodòncia a Mollerussa contacta amb nosaltres i et farem una primera visita sense compromís amb els nostres especialistes.